Algemeen

 

Voor wie
Wanneer
Waar
Kostprijs
Inschrijven
Lidmaatschap

Voor wie?

Voor onze muziekcursussen zijn er bijna geen vereisten. Het is niet nodig om notenleer te kennen of ervaring te hebben met eender welk instrument (behalve natuurlijk bij de lessen voor gevorderden). We spelen en leren op gehoor. Om thuis te oefenen is het wel handig dat je je les kan opnemen. Op onze ledenpagina kan ook heel wat opnames van liedjes beluisteren. Voor wie met noten overweg kan, zijn er meestal wel partituren beschikbaar, in een lesboek of op de ledenpagina.

Ook voor de cursussen instrumentenbouw is geen voorkennis vereist. De één helpt de ander en zo heeft al menigeen al bouwend aan een instrument de handige Harry (of Marie) in zichzelf ontdekt.

Onze cursussen richten zich in de eerste plaats tot volwassenen, maar ook anderen vinden hun gading. ’t Joenkfolk is de samenspelgroep voor de jeugd. ’t Schoewenfolk is de samenspelgroep voor mensen met een beperking.

Wanneer? 

De meeste cursussen lopen over een volledig werkjaar. De lessen starten dan in oktober en eindigen eind mei. Inschrijven voor een cursus betekent dus dat je een heel “academiejaar” les kan volgen, wekelijks of tweewekelijks, afhankelijk van welk instrument je leert. Tijdens de schoolvakanties wordt er geen les gegeven. De precieze data kan je opzoeken in de kalender (in de linkerkolom van deze site).

Sommige cursussen hebben een beperkte duur van bv. drie of tien lessen. Dat wordt dan duidelijk vermeld bij de specifieke cursusinformatie.

Waar?

De meeste cursussen gaan door in onze eigen lokalen: Hoveniershuis, Hollandse Dreef 3, 2260 Westerlo.

Kostprijs

Die is verschillend voor elke cursus en vind je bij de specifieke cursusinformatie. Inbegrepen in de prijs: lessen, cursusboeken en kopies, materiaal voor instrumentenbouw, …

Sommige cursussen of vormen van samenspel zijn ook gratis. Ze staan open voor iedereen die zin heeft om mee te doen.

Je kan bij ons ook lesinstrumenten huren. Zo kan je als beginner al eens proeven van het muziek maken, zonder dat je meteen een instrument moet kopen. Naast de huur betaal je dan een waarborg die je terugkrijgt als je het instrument in goede staat terugbezorgt. We verwachten wel dat je op het einde van het eerste jaar zelf een instrument aanschaft, zodat we onze huurinstrumenten weer aan nieuwe beginners kunnen doorgeven.

Voor onze cursussen trekzak, doedelzak en draailier hebben we die lesinstrumenten kunnen aankopen dankzij subsidies van de Vlaamse gemeenschap. Waarvoor onze oprechte dank.

Inschrijven 

September: mogelijkheid tot inschrijven per mail en overschrijving

1. Mail naar info@westelfolk.be

Vermeld duidelijk (cfr. formulier achter aan deze nieuwsbrief)

  • naam en voornaam van de cursist

  • adres

  • telefoonnummer

  • de cursus waarvoor je je wil inschrijven

  • eventueel het niveau (beginner, half gevorderde, gevorderde).

  • Van minderjarige cursisten hebben we ook de geboortedatum nodig.

  • of je beschikt over een eigen instrument of er één wenst te huren.

2. Je inschrijving is pas definitief na betaling. Betalen kan via overschrijving op rekeningnummer 001-5839104-71 met vermelding van de cursus.

(Europese overschrijving: IBAN: BE49 0015 8391 0471 BIC: GEBA BE BB)

Info-avond 28 sptember: mogelijkheid om persoonlijk en met contante betaling in te schrijven

Lidmaatschap

Iedereen die inschrijft voor een betalende cursus, wordt automatisch lid van Westelfolk. Alle anderen kunnen ook lid worden en zo de vereniging steunen door €5 te storten op 001-5839104-71 met vermelding van "lidgeld" en je naam. Bezorg dan ook nog even je adresgegevens.

Het lidmaatschap is voor ons een manier om aan subsidiërende overheden te bewijzen hoeveel mensen we bereiken. Het is echter NIET de bedoeling in onze dagelijkse werking een onderscheid te maken tussen leden en niet-leden. Folkcafé, samenspel, feesten, ... staan open voor iedereen, lid of niet. Ook kan iedereen die wil de nieuwsbrief ontvangen.

X