Archief

Folk op zolder: Central bal

Zaterdag 11 maart speelt voor u

'Central bal'
Quartet Bouffard

Op de Folk Zolder

Hier wordt uitgepuurde volksmuziek gespeeld, gebaseerd op het klassieke dans repertoire. 
Deze typisch centraal-Franse groep distileert een alternatieve folklore, gevoed door traditionele melodieën en nieuwe composities. 
Verzameld rond Patrick Bouffard brengen deze getalenteerde muzikanten je in trance. Ze maken het je moeilijk om tijdens een concert niet te dansen.

Helen Flaherty en Philip Masure in de stal

Vrijdag 13 januari spelen voor u in de stal

Helen Flaherty en Philip Masure

Helen Flaherty is van Schotse komaf en vooral bekend als het vocale en stralende middelpunt van de internationaal bekende band Shantalla. Optreden is voor Helen als een levenselixer. Het podium is haar thuis en het publiek is haar vriendenkring. Haar optredens kenmerken zich dan ook door een hartelijk contact met het publiek.

Gitaar stages met Philip Masure

Vier zaterdagen, om de twee maanden, komt Philip Masure van 10 tot 17u gitaar stage geven in Westelfolk. Een must voor elke gitarist... 

Philip Masure is vooral bekend als DADGAD gitarist,  en speelde bij heel wat groepen waaronder Urban Trad, Comas, Lais, Floes, Garva, David Munnelly... Hij heeft zich gespecialiseerd in de dadgad-stemming en gaf reeds workshops in tientallen landen, en speelt gitaar op meer dan  120 cd's.

Griff trio en gast in de stal

Vrijdag 2 december om 20u30 spelen voor u in de stal

Griff trio en Petri Prauda


Ze zijn met z'n drieën.
Uit België.
Vol talent en humor.

Drie 21e-eeuwse troubadours die uitnodigen voor een reis van Keltische mythen en sagen, Scandinavische saga's en traditionele klaagliederen met vocale polyfonie, doedelzak- en fluitklanken. Een reis langs de culturele kruispunten en tradities van hun land.

Zangtafel

Elke laatste zondag van de maand (behalve feestdagen) organiseren we een Zangtafel in de Folkstal.

Wat mag je hier verwachten? We laten ons inspireren door de zang van het Kliekske, Rum, de Kadullen, Laïs, Griff en anderen die opgravingswerken hebben gedaan naar oude Vlaamse volksliederen. Als het lukt zingen we meerstemmig. We hebben zangboekjes en een dropbox voor de teksten en af en toe een partituur.
Breng gerust eigen zangboeken om nieuwe folkliederen uit te kiezen.

Cursus Balfolk

Met Greet Wuyts

Een goeie balgroep speelt mooie melodieën met een duidelijk dansritme, verrassende arrangementen en aangrijpende variaties, en bruist van energie en plezier.

Dat gaan we doen in deze cursus! Alle instrumenten zijn welkom.

Pagina's

X