Klompviool

Een aantal jaar geleden heeft een groep handige en creatieve, al dan niet muzikaal aangelegde, leden van Westelfolk knappe klompviolen gebouwd. Na véle uren werk, uiteraard onder deskundige begeleiding van onze ervaren meester instrumentenbouw, Willy Vermaelen, zijn daar een aantal mooie prachtviolen uit voortgekomen. Die mooie klompviolen, of ook wel “kloonviolen” genoemd in onze Stille Kempen, mochten logischerwijze niet enkel aan de muren van de bouwers blijven hangen! Dus zijn we vorig jaar met een groepje begonnen met een cursus van 10 lessen “klompviool spelen”. Dit was een echt succes, we konden zelfs na die 10 lessen een heus concertje geven! Dit werd met groot enthousiasme onthaald door het publiek en nadien is er nog uren verder gespeeld, waarbij we werden begeleid door alle folkcafé-muzikanten. 

Dus bestond er dit jaar geen enkele twijfel dat we zowel een vervolg-cursus als een cursus voor beginners moesten inrichten! De “gevorderden” weten de inhoud al wel… Voor de beginners moet het duidelijk zijn dat geen muzikale achtergrond nodig is, maar dat het wel steeds handig kan zijn. Noten kunnen lezen of op het gehoor kunnen spelen, maakt niet uit. Er worden partituren uitgedeeld, er kunnen opnames gemaakt worden, er kunnen getalletjes boven de noten geschreven worden… We oefenen vooral folkmelodietjes in die op maandagavond in het folkcafé aan bod komen. Maar het is ook mogelijk om liedjes voor te stellen aan de lesgeefster, die dan beslist of het mogelijk is om deze (al) te proberen. Er wordt zowel individueel als in een kleine groepjes geoefend. Er is ook ruimte voor vioolspelers.

Dit alles gebeurt op 10 woensdagen, wekelijks vanaf 7 oktober van 20u tot 22u in de lokalen van Westelfolk. Alle snaarliefhebbers die eens origineel uit de hoek willen komen, en hun familie met Kerstmis of nieuwjaar willen verrassen met enkele liedjes op de klompviool: HARTELIJK WELKOM!!!

Kortom, mogelijkheden genoeg voor ieders speelniveau ! Er kan zowel op het gehoor als met partituur gespeeld worden.


Startdatum 06/10/2021
Einddatum 25/05/2022
Adres Hollandsedreef 13 2260 Westerlo
Locatie De folkstal
Leeftijdsrestrictie 0 - 0

Tarieven

Titel Van Tot Prijs
Volledige cursus (alle sessies) 06/10/2021 25/05/2022 €150

Terug naar overzicht Meer info op ledenbeheer