Klompviool

Enkele jaren geleden heeft een groep handige en creatieve, al dan niet muzikaal aangelegde, leden van Westelfolk knappe klompviolen gebouwd. Na véle uren werk, uiteraard onder deskundige begeleiding van onze ervaren meester instrumentenbouw, Willy Vermaelen, zijn daar een aantal prachtviolen uit voortgekomen.

Die mooie klompviolen, of ook wel “kloonviolen” genoemd in onze Stille Kempen, mochten logischerwijze niet enkel aan de muren van de bouwers blijven hangen! Vandaar dat Westelfolk jaarlijks een cursus “klompviool spelen” organiseert. 

De cursisten krijgen les in een groepje van maximum 3 personen.

Tijdens de les wordt enerzijds de techniek, houding, muzikaliteit enz aangeleerd, en anderzijds wordt er tijd gemaakt om liedjes samen te spelen.

Voor de beginners moet het duidelijk zijn dat geen muzikale achtergrond nodig is, maar dat het wel steeds handig kan zijn. Noten kunnen lezen of op het gehoor kunnen spelen maakt niet uit. Er worden partituren uitgedeeld, er kunnen opnames gemaakt worden, er kunnen vingerzettingen (getalletjes) boven de noten geschreven worden… 

We oefenen vooral folkmelodietjes in die op maandagavond in het folkcafé aan bod komen. Maar het is ook mogelijk om andere liedjes voor te stellen aan de lesgeefster, die dan beslist of het mogelijk is om deze te proberen.

De lessen klompviool gaan door in de lokalen van Westelfolk. 

Inschrijven voor:
Klompviool beginners van 19u30 tot 20u30
Klompviool gevorderden van 20u30 tot 21u30
Data in 2023: 4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12, 13/12 

Alle snaarliefhebbers die eens origineel uit de hoek willen komen, en hun familie met Kerstmis of nieuwjaar willen verrassen met enkele melodieën op de klompviool: HARTELIJK WELKOM!!!

Praktisch:

  • Kostprijs voor 10 lessen: 150€
  • Je kan eventueel ook een klompviool huren, er zijn er 3 beschikbaar. Deze zijn in eerste plaats voorbehouden voor de beginners. Na de inschrijvingen kan bekeken worden of er nog instrumenten beschikbaar zijn voor gevorderden.
    Prijs is 150€ huur en 150€ waarborg
  • Op woensdag van 19u30 tot 21u30
  • Startdag 4 oktober 2023