The Daisy Crookeds

vrijdag @ 20:00

Westerlo, België

The Daisy Crookeds is meer dan een alledaagse stringband. Drie close harmony zingende dames krijgen instrumentale back up van een typische Bluegrassformatie (viool, mandoline, banjo, dobro, gitaar en contrabas) en doen daarmee het crooked gedeelte in hun naam alle eer aan. Het verhaal:
The Daisy Crookeds vinden hun oorsprong wanneer Crooked Stefaan (banjo) en Crooked Jan (dobro) ergens medio 2015 besluiten om samen ‘old time’ muziek te gaan spelen. Iets daarna wordt er door één van beide heren in een café een optreden verkocht van een nog niet bestaande groep. Met het argument ...'de agenda van dit jaar zit zo goed als vol' ... wordt een optreden vastgelegd in het voorjaar 2017 en start de zoektocht naar muzikanten. Er is een komen en gaan van zangeressen en muzikanten, maar langzaam doch zeker krijgt de band vorm. Het recept van de DC bestaat uit een mix van eigen nummers, klassiekers en bewerkte covers met één centraal thema: het gezellig akoestisch brengen van liedjes over de dood, het bijhorende verdriet, miserie, overspel, ...
Vanaf het najaar 2017 beginnen de optredens te komen zodat de groep ondertussen als een geöliede machine het publiek weet in te pakken. De kers op de taart is alvast de selectie voor de muziekwedstrijd 'Sterk Onversterkt' op 24 maart 2018. The Daisy Crookeds kaapten de eerste prijs weg en krijgen prompt een plaats op de affiche van het SO Switch! festival te Wilrijk in de zomer van 2018.

Gig Details

Admission:
Inkom gratis voor leden, lidkaart 5 Euro

Venue Details

Address
FolkStal Hollandsedreef 3
Westerlo, 2260
België

Facebook