Trad.ivarious

In deze cursus gaan we proberen om de traditionele muziek van bij ons terug hip te maken met eigen variaties. We vertrekken vanuit de talloze melodieën die verzameld zijn in handschriften van de renaissance tot nu, zoals bv. het boek van Hubert Boone. Je eigen voorstellen zijn ook altijd bespreekbaar en bij de selectie van stukken houden we natuurlijk rekening met de instrumenten die meedoen. Kortom, we gaan het Westelfolk-repertoire verbreden met verrassende melodietjes uit onze rijke traditie.

Deze cursus is in de eerste plaats een samenspelgroep. Ook de achtergrond en de geschiedenis van de muziek die we spelen zal aan bod komen, dus je krijgt ook wat theorie in je rugzak. Alle instrumenten zijn welkom. We vragen wel dat je je instrument beheerst.

Wat is nu het verschil met de cursus balfolk? Enerzijds is het repertoire breder, want het bestaat zeker niet alleen uit dansmuziek. Anderzijds is het ook smaller, want we werken met melodieën die bij ons in de streek zijn opgetekend, en niet elders in Europa, zoals een Franse bourree of een Ierse jig. Kan je niet kiezen? Volg ze gewoon allebei!

Lesgever: Vincent Verhelst

10 lessen om de 14 dagen op woensdagavond van 20u tot 22u

Prijs 150€

Inschrijven kan je hier