Alterne, zaterdag 27 april 2024, 20.00 u.


 

Het nieuw gevormde trio, Alterne, nodigt de luisteraar uit in een sfeervol
universum waar innovatie en traditie samenkomen.

De muziek, die je zou kunnen omschrijven als dream folk, combineert elementen uit traditionele
muziek met moderne songwriting in het Deens.

Het trio bestaat uit Ida Marie Jessen uit Denemarken, wier kristalheldere zang de luisteraar meeneemt naar een universum
dat aspecten van de vele facetten van het leven verkent.

De Belg Oscar Beerten, die geworteld is in de Scandinavische volksmuziek,
drukt zich uit op viool, de Noorse hardangerviool en gitaar.

De Estse Maimu Jõgeda weet traditie en vernieuwing te doen samenvloeien met charismatisch accordeonspel.

 

 

Deze kruisbestuiving wortelt in Finland, waar de drie muzikanten uit Denemarken, België en Estland elkaar vonden als studenten aan de Sibelius Academy in Helsinki.
Finland bood op die manier een ideaal creatief fundament om de muzikale dialoog aan te gaan. Alle drie hebben ze een bagage in traditionele- en hedendaagse folkmuziek waarbij zij zich hebben ondergedompeld in verschillende muziekstijlen en scenes vanuit verschillende hoeken van Europa. Dit breed scala aan muzikale vocabulaires worden dan ook benadrukt in de muziek van Alterne.

De muziek kan worden omschreven als “Dream folk” en combineert elementen uit zowel folk, popmuziek als ambient.
Met originele, zelfgeschreven muziek waarbij elementen uit traditionele muziek uit zowel Scandinavië als Centraal-Europa op creatieve wijze worden benaderd, creëert Alterne een muzikaal portret waarin een innovatieve benadering van folkmuziek samensmelt met traditie.

Hun debuutalbum zal op 19 april 2024 verschijnen onder het Deense label ‘Go Danish Folk Music’. Ter gelegenheid van de release van het album zullen ze in april en mei 2024 een tournee maken door België en Denemarken. Na vele maanden intensief werken in de studio. Het album vertegenwoordigt het hoogtepunt van hun toewijding en muzikale onderdompeling, en het trio is enthousiast om hun werk aan de luisteraars te presenteren.

Even proeven?
Lad mig ligge her
Alle terner

Na het concert wordt er met “de hoed” rond gegaan!


Datum - 27 april 2024
20:00

Folkstal