Folk onder de pruimenboom: 20 juli 2024
Esi Nri:

https://www.esinri.be/

Laat je betoveren door de unieke klanken van Esi Nri, een magisch tweekoppige band, die de grenzen van accordeon en nyckelharpa verlegt. Hun muziek ontsnapt aan elk label en meandert op een reis van rustgevende intimiteit tot hypnotiserende repetitieve ritmes. Marjolein Cools, bekend van het veelgeprezen Aranis, bespeelt alle registers en tast de hoeken en kantjes van de accordeon af. Partner in crime Koen Vanmeerbeek beroert de wonderlijke nyckelharpa, een instrument met wortels in de oeroude Zweedse traditie. Je kent hem van dr. Eugène, die met hun sfeervolle akoestische muziek hoge ogen wierp, of van het grensverleggende SÒFA. Esi Nri wekt emoties op, neemt je mee op een betoverende reis en raakt je diep met hun betoverende composities. Mis deze kans niet om ondergedompeld te worden in de wereld van Esi Nri!”

-Ferlande:

Ferlande bestaat uit Drika Boone ( viool ) , Peter Van Den Dries ( Vlaamse doedelzakken , hommel en blokfluit en Werner Alix ( Vlaamse doedelzakken en lepelbasser ).
Van harte aanbevolen.

 

 

 

-’t Westels V(f)olksorkest:

Mag ik jullie de Westelse muzikanten even voorstellen.
Je raadt het goed: deze vrolijke, muzikale bende heeft haar wortelsin De Kempen, meer bepaald in de Sint-Sebastiaansgilde van Westerlo.
Kenmerkend is onsgrote hart voor sfeer en muzikaliteit.
Tijdens optredens en gildeavonden voor vendeliers en dansers zorgen zij altijd voor de muzikale noot. We gebruiken een waaier aan bekende en minder bekende instrumenten, steeds begeleid door het accordeon.
Zeker eens de moeite om te komen luisteren naar de feeërieke klanken van de Westelse muzikanten!Bal-au-Centre! 

Duo Christine Piérard – Peter De Baets

Bal-au-Centre speelt bal onder De Pruimenboom!!

Christine Piérard (draailier) en Peter De Baets (doedelzakken) zetten je aan het dansen met bourrées, schottischen, walsen, mazurkas, polkas en meer uit Centraal Frankrijk.

De basis van het repertoire komt uit midden Frankrijk en het Centraal Massief, met hier en daar een variant en eigen composities van Peter.

 

Hopelijk wordt het een warme, zwoele avond….

 
 

Datum - 20 juli 2024
Hele dag