Folk gitaar

Beetje geschiedenis 

In de Vlaamse traditionele muziek deed de gitaar haar intrede in de negentiende eeuw, vooral om liederen te begeleiden. Dankzij Angelsaxische invloed werd hij in de twintigste eeuw zo populair, dat hij niet meer weg te denken is uit de hedendaagse folk.

De gitaar binnen Westelfolk 

Niets dat zo begeleidt als een goede gitaar. Het is dan ook logisch dat een gitaar er al "van in den beginne" bij was. Bij vele optredens als begeleiding, en meer nog na de optredens aan de toog, of als gangmaker in ons folkcafé... De gitaar was er gaarne bij en ze was/is ook graag gezien.

Eigenlijk is het verwonderlijk dat de cursus zo lang op zich heeft laten wachten, want pas in 2011 is Westelfolk gestart met zijn eerste cursus folkgitaar. 

Eén groep om de veertien dagen was de planning, maar de aanvragen stroomden binnen, en daarom zijn we direct van start gegaan met een tweede groep. Lesgever was Kris Van Meensel. Vanaf 2012-2013 nam Steven Bastiaens de fakkel over en schakelden we over naar een "normaler" ritme van één groep gitaristen.

 

 

 

X